Hlasy trénerov po zápase Gladiators - Capitals

Michal Hudec, asistent trénera Bratislava Capitals:

Ako hodnotíte tento zápas?

Bol to prvý zápas v sezóne, ktorý bol pre nás ťažký, ale na koniec s dobrým výsledkom. Trnavčania mali veľmi veľa energie a my sme radi, že berieme tri body.

Prvé dve tretiny Vás Trnava potrápila, čím to bolo? 

Veľa chalanov, ktorí hrali extraligu, si bude musieť zvyknúť na štýl, aký je tu a treba pochváliť Trnavu, že jazdili, lietali a to nám robilo dosť problém. Chýbala nám taká hokejovosť.  Gladiátori sa držali skoro remízy, ale v tretej tretine sa to napokon rozhodlo, ja si myslím že rozhodli skúsenosti.

Boli ste spokojní s výkonom mužstva ?

Vždy je čo zlepšovať. Samozrejme, boli tam chyby, ktoré si rozoberieme. Verím, že to v piatok bude lepšie.

Štefan Mega, hlavný tréner Gladiators Trnava:

Ako hodnotíte dnešný výkon svojho mužstva? Dokázali ste potrápiť favorita, ktorým boli rozdhodne Bratislava Capitals.

Do zápasu sme išli s tým, že ich ideme potrápiť. Hráčov som upozorňoval na to, že nesmieme hrať v oslabení, čo na koniec rozhodlo zápas. Vo formáte 5 na 5 sme boli rovnocenným súperom. Škoda faulov, niektoré vyplynuli z hry, z toho, že súper bol lepší, ale niektoré boli úplne zbytočné, najmä tie v útočnom pásme. Oslabenia nás stáli množstvo síl a v konečnom dôsledku to rozhodlo dnešný výsledok.

Prvé dve tretiny ste hrali s Capitals vyrovnanú partiu. Čo Vás položilo na lopatky?

Jednoznačne tie vylúčenia, viac menej presilovky rozhodli celý zápas. V tretej tretine sme hrali dve oslabenia, súper dal z toho dva góly a bolo prakticky po zápase. Súper hral potom už len čo potreboval. Som rád, že sme aspoň dokázali streliť dva góly.

Po zápase Vás  diváci vytlieskali aj napriek prehre, čo to spraví s psychikou mužstva?

Hráči hrali naplno, nechali tam srdiečko. Tak by to malo vyzerať. Zápas sa prehrá, ale keď chalani 60 minút odmakajú, diváci im potom nemajú čo vyčítať.