Kapitán Dávid Schmidt: "Dúfam, že ľudia si nájdu cestu na zimný štadión."

V minulej sezóne prebral v drese Gladiátorov kapitánske "Céčko". Dnes vedie trnavských hokejistov do bojov v novej sezóne. Reč je o Dávidovi Schmidtovi, ktorého sme vyspovedali v krátkom rozhovore.

Dávid, letné prípravy bývajú dlhé a nepopulárne. Ako prebiehala tá trnavská?  

"Ja osobne mám rád aj toto prípravné obdobie. Keďže nedokážem ostať dlho bez pohybu, tak sa udržiavam v kondícii aj sám v čase, keď máme voľno. Tá trnavská prebiehala najprv síce v menšom počte, myslím si však, že mala hlavu a pätu.

Boli sme pod taktovkou kondičného trénera, ktorý sa zameriaval aj na kvalitu prevedenia jednotlivých cvikov, čo sa mne osobne páčilo. Keďže už nie som úplne najmladší a prešiel som si niekoľkými zdravotnými problémami, správna technika mi určite môže pomôcť . Každopádne pre hokejistu je určite lepšie a zaujímavejšie byť už na ľade a hrať zápasy, ako behať."

Sme na prahu novej sezóny. Je mužstvo dobre pripravené?

"Verím, že mužstvo je pripravené kvalitne. Je vidno aj na chalanoch, že sa chcú zlepšovať. Každý si pridáva aj individuálne v posilňovni, čomu som naozaj veľmi rád. Pracovnú morálku teda vnímam na relatívne vysokej úrovni. To, ako sme pripravení však ukáže samotná sezóna.

Zatiaľ zápasy, ktoré som odohral aj ja, boli naozaj dobré, všetci sme bojovali jeden za druhého, povzbudzovali sa. Myslím, že sa tu tiež tvorí naozaj dobrá partia, čo je podľa môjho názoru najdôležitejším kľúčom k úspechu. Vtedy každý chodí rád do kabíny."

Čo pre teba osobne znamená byť kapitánom Gladiátorov?

"Určite je to pocta a záväzok, ktorý som prevzal po dlhoročných oporách Pavlovi Poláčkovi, resp. Martinovi Čunderlíkovi ešte minulý rok. Cítim zodpovednosť, ktorú mám nielen voči fanúšikom, ale aj voči chalanom, trénerom a vedeniu.  Verím, že chalani majú vo mne správneho kapitána, ktorý im bude vždy nápomocný a ktorý bude s nimi v prvej línii bojovať."

Mužstvo sa posilnilo na viacerých postoch. Aké vyhliadky dávaš Trnave pred sezónou?

"Práve príchod jednotlivých posíl vnímam veľmi pozitívne. Je to cítiť na kvalite, ktorá sa dúfam odrazí aj na výsledkoch. Určite mi imponuje aj prístup každého jedného chalana, ktorý je v tíme, pretože naozaj každý maká na 100%.

To je dôležité. Stále fungujeme síce v skromných podmienkach, ale verím, že aj v týchto podmienkach sa dá uhrať dobrý výsledok a čo je najdôležitejšie užívať si to. Určite sa niekto od nás môže vyšvihnúť aj do Tipsport ligy, čo je tiež motivácia. 

Musíme ísť krok po kroku a hlavne dobre odštartovať sezónu, správne sa naladiť, najlepšie hneď v prvom kole v derby proti Bratislave. Nechcem dávať nejaké obrovské ciele, skôr by som chcel, aby sme boli takým čiernym koňom ligy. Cieľom určite bude Play off.

Tam sa už môže stať hocičo a verím, že aj my budeme mať čo povedať a budeme hrať pekný hokej, ale nepredbiehajme."

Trnavský divák šport miluje. Najmä futbal. Čím by si chcel ty osobne pozvať trnavského fanúšika na zápasy Gladiators Trnava?

"Samozrejme stále sa hovorí, že Trnava je futbalové mesto. Je známe, že ľudia tu žijú futbalom a na ostatné športy sa niekedy zabúda. Verím, že aj vďaka novým komunikačným líniám a správnemu marketingu ľudia zistia, že tu hráme druhú najvyššiu hokejovú súťaž a nájdu si cestu na zimný štadión.

Ja osobne by som ich rád prilákal v Trnave tak obľúbenou bojovnosťou a atraktívnym herným prejavom. Myslím si, že keď ľudia uvidia, že necháme na ľade srdce, nevypustíme ani sekundu a odbojujeme každý jeden zápas, ocenia to a začnú chodiť vo väčších počtoch. Predsa len pred väčším obecenstvom sa hrá lepšie, čo vám potvrdí každý hokejista. Veď hokej sa hrá pre ľudí."

My Dávidovi ďakujeme za rozhovor a našim najstarším Gladiátorom želáme v novej sezóne šťastie na hokejkách, plné tribúny a samozrejme dobré výsledky.