A. Hosťovecká: Prioritou sú odchovanci!

NOVÁ METLA DOBRE METIE!

Počas sezóny sa v klube udialo nespočetné množstvo zmien na rôznych úrovniach. Tou zásadnou bol príchod novej prezidentky. Ženy s veľkým Ž. Od augusta sa žezla ujala Adriana Hosťovecká a začala vládnouť tvrdou ale spravodlivou rukou. Adrianu sme si pozvali na krátky rozhovor.

Vstúpila si do veľkého hokeja, je rok po tvojom nástupe. Čo ťa prekvapilo a čo naplnilo a nenaplnilo tvoje očakávania?

Ťažké na malej ploche vymenovať všetko. Ale asi takto, každý hokejista, ktorý príde do Trnavy povie, že tam máme na slovenské pomery skvelé podmienky. Keď to porovnám s inými krajinami, zdá sa mi to málo. Ale snažíme sa všetko zveľaďovať, snažíme sa vylepšovať, dokupovať, skrátka, ideme na doraz (finančný) a na maximum. Veľmi túžim urobiť z Trnavy klub, s ktorým sa bude musieť rátať vo veľkom hokeji...  A čo nenaplnilo moje očakávania? Stále je v našom hokeji kvantum ľudí, ktorí sa na ňom priživujú, nerobia ho srdcom a je im jedno aké sú výsledky. Toto treba zmeniť!

HK Trnava dosiahol hneď v tvojej prvej sezóne pekný úspech, návrat dorastencov do najvyššej súťaže. Juniori hrali celú sezónu na špici, mužov sa podarilo zachrániť v baráži. Mládežnícke tímy nám robili počas roka radosť na mnohých frontoch. Si s takouto bilanciou spokojná?

Nie som, chcem viac. Chcem víťaziť, chcem našich hráčov posunúť do hokejových výšin. Ale viem, že to nie je robota na pár mesiacov. Dávam si ešte šancu.... (smiech).

Ekonomika športového klubu na Slovensku,. to je veľká téma. V akej kondícií sa nachádza tá hokejová, trnavská?

Nastupovala som pred rokom, preberala som klub s mínus 54 000 Eur, zo všetkých šuplíkov na mňa vypadávali ďalšie dlhy Napokon to bolo niečo cez 70 000. Myslím si, že za plného chodu nášho klubu je pozitívne, že sme dlhy stiahli na polovicu. Teda po 30.4. sme do novej sezóny vstúpili s mínus 40 000. Nie je to najhoršie. Ale je to veľmi zložité. Bojujeme. Určite to zvládneme.

Je reálne aby muži v krátkodobom horizonte 3 rokov pomýšľali na výraznejší úspech prípade postup do Extraligy?

Postup do Extraligy je vec peňazí. Chcem produkovať vlastných hráčov, takže do 3 rokov to na Extraligu nevyzerá, ale naším cieľom bude miešať karty. Preto urobím všetko. Cieľom je, aby naši mladí hráči mali možnosť vstupovať do hokejového sveta cez vlastný, domáci klub. Predpokladám, že ak chcú uspieť v hokeji, aj oni musia zabrať. Musia sa predať.

Pár slov a prianí na záver.....

Hokej je úžasný šport. Verím, že Trnava bude preň vychovávať skvelých hokejistov. A skvelých ľudí. Verím, že našim hokejistom ponúkneme životný fair play, vytrvalosť a cieľ ich života. To je podstata športu. Takí musia byť Gladiátori.


Ďalšie články