Všetci spolu za trnavský hokej!

Trnavskí Gladiátori oddnes trénujú na ľade. Po 4 týždňoch voľna sa rozbiehajú tréningy vo všetkých kategóriách. Aká sezóna nás čaká a čo nás neminie? S prezidentkou klubu Adrianou Hosťoveckou sa porozprával náš nový redaktor, Patrik Gašparovič.

Nová sezóna už klope na dvere...

Na ľad vykorčuľuje náš klub dnes, v pondelok 29.júla. Nesmierne sa na to tešíme, zimný štadión bol po minulé dni smutný.... Už minulý týždeň sa nám rozbehli kadeti a dorastenci, decká sa vracajú z kempov, skrátka začína byť rušno...

Zaznamenalo A mužstvo výrazné zmeny, čo sa týka kádra? Máme v klube oproti minulej sezóne zmeny?

Naše A-čko bude tak ako v minulej sezóne slúžiť predovšetkým našim mladým hráčom ako odrazový mostík do „veľkého hokeja“. Odchod do Švédska ohlásil Ondrej Valo, do Nórska na študijný pobyt odchádza Filip Klema, ktorý tam bude hrať aj hokej. Obom držíme päste a veríme, že v ich ďalšej kariére im pomohli aj trnavskí Gladiátori. Naopak z Fínska sa domov vracia brankár Tono Ivanovič. Naše A-čko absolvovalo letnú prípravu v Trnave, mimotrnavskí hráči sa pripravovali doma. Verím, že v dobrej forme sa pobijú o svoje miesto v našom kádri. Návrat do Trnavy hlási Roman Jurák a do prípravy sa zapoja aj ďalšie zaujímavé mená. Pred dnešným zrazom nechcem predbiehať.  Káder je otvorený, veď na ľade sa príprava pred sezónou len začína. Samozrejme okrem hokejovej pripravenosti úlohu zohrajú aj podmienky, ktoré vieme hráčom ponúknuť. Takže všetko je otvorené...

Roman Jurák

Roman Jurák na fotke

Aké sú vaše ciele pred novou sezónou?

Spolu s realizačným tímom na čele s novým trénerom mužov Štefanom Megom veríme, že počas tejto sezóny nebudeme bojovať o záchranu v 1.lige... Čo sa týka cieľov v mládežníckych kategóriách, tak neskrývame ambície. Pri žiakoch chceme deckám zabezpečiť čo najviac zápasov, klub podporuje účasť na turnajoch. To je podľa nás cesta, ako sa naučiť milovať hokej a ako ho dostať do krvi. Od kadetov vyššie chceme hrať na výsledky. Tréneri sú opatrní a nemajú radosť, keď hovorím o ambíciách, ale naši mladí hokejisti si musia veriť a musia sa nastaviť na víťazstvá. Kadeti, dorastenci a juniori by takéto ambície už nemali skrývať. Trénujú, aby hrali a hrajú, aby vyhrávali. Jednoduché, nie?

Akými zmenami prešiel klub cez letnú prestávku?

Znova sme za pomoci rodičov a trénerov  popracovali na skvalitnení nášho športového prostredia a máme nové priestory na športovanie. Ani si neviete predstaviť, čo všetko sa na taký zimný štadión zmestí.... V kategórii 3. a 4.ročníka máme nového trénera, prišiel k nám Michal Zálešák, Peter Kopecký sa posunul do kategórie 5. a 6.ročník. Spomínala som nového trénera A-tímu, je ním Štefan Mega a Rudolf Macko dostal na starosť „projekt prechodu hráčov z juniorky k mužom“, pri mužoch bude pôsobiť aj ako asistent a manažér. Samozrejme pozornosť sústreďujeme aj  na návrat našich dorastencov do Extraligy. Dva roky po sebe sme sa s juniorkou usilovali dostať sa do Extraligy. Hoci sa nám to nepodarilo, zuby si na najvyššiu súťaž v tejto kategórii  brúsime aj počas tejto sezóny.  Naším športovým manažérom sa na najbližšiu sezónu stal Luděk Bukač Jr., ktorý náš klub pozná, nakoľko v minulej sezóne u nás pôsobil ako odborný garant. Poznajú ho hráči, tréneri i rodičia. Verím, že spolu nastavíme správny hokejový kurz v našom klube. Už v minulej sezóne sme si veľmi zakladali   na spolupráci s Akadémiou Zdena Cígera. S týmto výnimočným človekom a skvelým trénerom pokračuje naša spolupráca aj v ďalšej sezóne a keby bolo na mne, celú jeho Akadémiu by som presunula do Trnavy. Zdeno má ale prepracované zázemie v Bratislave a nie je to bohužiaľ možné, a tak po krátkej letnej pauze musí opäť nasadnúť do svojich mikrobusov a cestovať s chalanmi do Trnavy. Už sa na nich tešíme.

Chystáte v novej sezóne aj nejaké novinky?

To, čo chystáme, by som mohla na jednej strane nazvať ako novinku, na druhej strane je to aj nutnosť, pretože ekonomická situácia nás tlačí a to vyžaduje od nás všetkých, teda predstaviteľov klubu i fanúšikov, zmenu prístupu. Úplnou novinkou budú klubové karty  Tie budú tri od základnej až po kartu zlatú. Chceme pre ľudí vytvoriť nielen športový zážitok, ale postupne budovať pre fanúšika aj komfort, v úzkom budovaní vzťahu fanúšik - klub. Na štadióne a v hľadisku postupne vzniknú zóny, ktoré budú slúžiť na to, aby sme dokázali do hľadiska priniesť nielen individuálnych fanúšikov, ale aj celé rodiny. Chceme to naviazať aj na nové gastro zóny, ktoré budú súčasťou tohto projektu. Jednoducho máme záujem o to, aby sa ľudia chodili k nám na hokej baviť.  S budovaním takejto vízie o kultúrnom prostredí a vyššom komforte diváka je spojená aj otázka vstupného. Skrátka, nie je možné, aby vstupné na zápasy našich mužov, ktorí hrajú 1.hokejovú ligu bolo jednoeurové. Jednoducho, keď idete dnes do kina, do divadla, keď navštívite akékoľvek podujatie, nemôžete ho vidieť zadarmo, alebo takmer zadarmo. Veď dnes už za 1euro, alebo europäťdesiat nekúpite nič. Hádam džbán vody z vodovodu... čistej, bez citróna. Ak to v Trnave myslíme s hokejom vážne,, čo ja, ako prezidentka tohto klubu naozaj myslím,  musíme popracovať na tom, aby naši muži, aj keď mladí, nemuseli hrať zadarmo, aby sme mohli hokej u nás rozvíjať, musíme do neho investovať. Nechceme  naháňať zisky, o to nám u Gladiátorov nejde, potrebujeme len  prostriedky, ktoré získame,  vrátiť späť do tohto úžasného športu. Takže jednou z noviniek po lete je, že vstupné na hokej mužov bude na úrovni 4 EUR, čo  zvýši aj ceny permanentiek, lebo bez peňazí nevieme v Trnave, vlastne nikde na Slovensku rozvíjať nič. A už vôbec nie šport. Slovensko je hokejová republika. Dokázali sme to aj teraz počas majstrovstiev sveta, ktoré sa tento rok odohrali na Slovensku. Ak máme radi hokej, každý z nás musí preň niečo urobiť: mládež a naši muži viac trénovať a sústrediť sa viac na hokej, naši tréneri a manažment klubu vtiahnuť do trnavského hokeja viac detí, viac peňazí, viac inovatívnosti a dobrej energie. No a diváci si musia za hokejové divadlo priplatiť. Lebo keď budeme mať viac peňazí, môžeme plánovať  výsledky a atraktivitu.  Ináč sa bohužiaľ z miesta nepohneme a my sa hýbať chceme. Hlavne dopredu.

Vernostné karty klubu si bude môcť zakúpiť každý fanúšik HK Gladiators. Sú rozdelené do troch kategórií, základná, premium a zlatá. Slúžia zároveň ako permanentná vstupenka.


Ďalšie články