Hokejový klub Trnava vs. Hokejový klub HK ‘95 Považská Bystrica

18. kolo, Číslo zápasu 589 ZŠ Trnava 210 divákov

Považská Bystrica nás priklincovala na dno tabuľky

Trnava Gladiators - HK 95 Považská Bystrica 2-3 (0-0, 1-2, 1-1) 

Zostavy:

Trnava: Ivanovič(Brucháč) - Mrázik, Schmidt, Mrva, Vidovič, Klein, Jakab, Burian, Lindeman-Hudec, Hrbáčik, Jurák, Kamenický, Ševčík, Mrava, Marguš, Lavrenov, Ibola, Litavec, Adamčík, Lukačovič.

Považská Bystrica: Lamper(Klinčúch) - Saboš, Nahálka, Augustín, Niník, Zlocha, Kunudsen, Maniaček-Jakubec, Zlocha, Cíger, Ligas, Rufati, Drevenák, Urbánek, Dmitriev, Švantner, Krieger, Németh, Rodionov.

Góly: 30:31 Hrbáčik(Jurák, Schmidt)-20:56 Dreveňák(Niník, Augustín); 37:57 Knudsen(Dmitriev, Zlocha); 56:30 Zlocha(Knudsen)

Výrazne oslabená Trnava vstúpila do zápasu veľmi aktívne, keď sa hneď po úvodnom buly snažila ohroziť brankára hostí. Neskôr hru do vlastných rúk prevzala Považská Bystrica, no výborne chytajúci brankár Ivanovič bol viac krát proti úvodnému gólu hostí. Po ôsmich minútach hry sa vo výbornej šanci ocitol domáci Mrava, Lampera z blízka neprekonal. Hostia si vybojovali presilovú hru za seknutie Lavrenova. Domáci však výborne presilovú hru bránili a Považanov nepustili k ničomu. Minútu pred koncom prvej tretiny Trnava tiež získala početnú výhodu, zovrela súpera ale  nedokázala skórovať.

Druhé tretiny nie sú našou silnou stránkou a v 57. sekunde sa  to potvrdilo. Drevenák v prečíslení nekompromisne prestrelil Ivanoviča 0-1! Trnavskí hráči sa snažili streliť gól, no ich hre chýbali mnohé atribúty. Iskra, Snaha, Drive.... Po vysokej aktivite si  gladiátori predsa vypýtali prvú početnú výhodu v zápase. V nej sa po veľmi peknom nacvičenom signály presadil prudkou strelou Hrbáčik, 1:1! Po strelenom góle sa Trnava dostala do tlaku.  V pätnástej minúte zápasu išiel sám na bránku hostí doamáci Kamenický, no nepresadil sa. V osemnástej minúte zápasu naopak strelili  gól Považania, presadil sa  Knudsen, 1:2! Do kabín išli teda spokojnejší hosťujúci hráči.  

Tretia tretina sa od začiatku niesla v duchu snahy o vyrovnanie. A to aj prišlo po Lukačovičovej dobrej strele: 2-2! Následne sme nepremenili tutovku v nájazde 2 hráčov  na brankára, keď domáci útočník pred bránkou nepochopiteľne prihral do rohu nabiehajúcemu spoluhráčovi. Zákonite prišiel trest.  V šestnástej minúte zápasu sa prudkou strelou presadil osamotený Zlocha a uzavrel na konečných 2-3! Nič na to nezmenila ani dvojminútová presilovka a snaha v hre 6 proti 4. Považská Bystrica nás priklincovala na dno tabuľky.

Fotogaleria