Hokejový klub Trnava vs. MsHK Žilina, a.s.

14. kolo, Číslo zápasu 567 ZŠ Trnava 275 divákov

Trnava doma podľahla Žiline 2:3

HK GLADIATORS TRNAVA - MShK ŽILINA 2-3 (1-0,0-2,1-1)

Zostavy:

Trnava: Brucháč (Ivanovič)- Mrázik, Jakáb, Kormúth, Vidovič, Klein, Burian- Kučiar, Hrbáčik, Jurák, Kamenický, Beták, Marguš, Hudec, Schmidt, Mrava, Ibolya, Ševčík, Bobál.

Žilina: Mikoláš(Cigánik)- Surán, Dubeň, Coma, Dlugoš, Pišoja, Housa, Rehák, Kováčik - Chlepčok, Minárik, Markovič, Rehák, Húževka, Ondruš, Macek, Prašil, Zahradník.

Góly: 19:20 Klučiar(Kormúth, Jurák);58:57 Klučiar(Vidovič, Jurák)- 22:53 Rehák(Chlepčok); 34:52 Dlugoš (Markovič, Chlepčok); 46:46 Dubeň(Záhradník, Ondruš)

Priebeh zápasu

Súper vstúpil do zápasu aktívnejšie ako naši Gladiátori. Už po dvoch minútach hry si dokázali hostia vypracovať prvú presilovú hru v zápase, ktorú však nedokázali využiť. Po početnej výhode sa hra vyrovnala, hral sa rýchly hokej zo strany na stranu.

V desiatej minúte zápasu si Trnavčania pripravili sľubnú šancu no tlak na gól nepretavili ani, Klučiar ani z dorážky Jurák. Minútu do konca prvej tretiny, keď si už trnavské tribúny mysleli, že do kabín sa pôjde s nerozhodným stavom, prestrelil pozorného brankára hostí Klučiar a domáci šli do vedenia: 1:0!

Hostia vstúpili do druhej tretiny opäť veľmi aktívne a robili problémy domácej obrane. Po necelých troch minútach hry druhej tretiny si  vypýtali faul, v hre sa pokračovalo a v avizovanej výhode sa pohotovo presadil Rahák: 1-1!.

Hra sa opäť vyrovnala a prelievala sa z jednej strany na druhú. Silnejšie nervy v tejto tretiny ukázali Žilinčania. Dostali sa do dvoch brejkových situácií, ktoré rutinérsky využili, najprv Dlugoš, na 1-2 a následne strelou prudko nad lapačku Ivanoviča aj Dubeň: 1-3! Domácich takýto záver tretiny určite mohol mrzieť a do kabíny odchádzali s dvojgólovým mankom.

Tretia tretina sa niesla v duchu snahy gladiátorov o vyrovanie, dlho sa im však strelecky nedarilo. Aktívna bola prvá aj druhá formácia vedená Betákom a Kamenickým. Znížiť sa Trnave podarilo až tesne pred záverom. opäť sa krásnou strelou z prvej pri presilovej hre presadil Klučiar: 2-3!

Následná power play gladiátorov už zmenu stavu nepriniesla. Strelecky to skúšal Ševčík a napokon aj v poslednej sekunde po buly obranca Vidovič. Hostí však podržal spoľahlivý brankár Mikoláš. Trnava si teda na svoje konto pripísala prehru 2-3.

Ďalší domáci zápas odohráme doma budúci týždeň v stredu proti Topoľčanom.

Fotogaleria