Návrat k víkendu juniorov

Autor: Adrián Cigánik 10.3.2020

O predchádzajúcom víkende trnavských juniorov, bojujúcich v baráži o postup do Extraligy, sme sa porozprávali s trénerom Miroslavom Cibulkom

Ako hodnotíte zápas proti MHK Dubnica nad Váhom?

V úvodnej tretine sme boli trikrát vylúčení, čo nás dostávalo z herného tempa. V závere tretiny sa nám však podarilo streliť dva góly. V druhej a tretej tretine sme boli lepším tímom. Boli sme efektívni, využili sme tri presilové hry a v kritických situáciách nás podržal brankár.

Na zápase bolo vidieť že chalani ťažili hlavne z efektivity. Bol výsledok 2:7 zaslúženým výsledkom?

Efektívni sme boli najmä v druhej tretine. Dôležité bolo využitie presilových hier a na druhej strane sme dokázali ubrániť hru v oslabení. Ťažko sa hodnotí, či je výsledok 2:7 zaslúžený. Podstatné sú výkony hráčov a dôležité trojbodové víťazstvo a jedno s akým skóre.

Ako hodnotíte zápas proti HK´ 95 Považská Bystrica?

Žiaľ tento zápas sme nehrali dobre. Takmer celý zápas nám chýbala bojovnosť. Boli sme nedisciplinovaní, nekorčuľovali sme a slabým dôrazom sme podceňovali herné situácie. Mali sme veľa vylúčených hráčov a súperovi sa podarilo využiť dve presilové hry.

Gladiátori  prehrávali 3:0,  ale dokázali vyrovnať 2 minúty pred koncom na 3:3. Nakoniec prehrali po nájazdoch 4:3. Myslíte si,  že výsledok odrážal hru oboch tímov?

Na to,  aby sme vyhrali ťažký zápas,  nám nestačí byť sústredení len 8 minút. To,  že sme dokázali vyrovnať na 3:3 zapríčinil aj skrat súpera, kde sme v päťminútovej presilovej hre dokázali streliť dva góly a v následnej dvojminútovej presilovej hre sa nám podarilo vyrovnať. V predĺžení sme sa opäť nevyhli zbytočnému vylúčeniu. Dokázali sme nájsť sily na to, aby sme vyrovnali, ale to nezmaže odfláknutých 52 minút zápasu. Dokážeme hrať oveľa lepšie, ale v tomto zápase môžeme byť radi aj za jeden bod.

Za tieto 2 zápasy Gladiátori získali 4 body a sú momentálne na 3. mieste v play- out tabuľke...

V úvodných dvoch zápasoch Play-out sme hrali výborne. Boli sme disciplinovaní, bojovali sme a hráči,  ktorí mali byť lídrami túto úlohu plnili. V treťom zápase sme narazili na Skalicu,  teda súpera, ktorí chcel vyhrať viac ako my. V posledných dvoch zápasoch sme chceli spraviť 6 bodov, žiaľ,  to sa nám nepodarilo. Po odohratej prvej polovici Play-out sme mali vyššie ambície ako 3. miesto. V druhej polovici musíme hrať lepšie. Všetci musíme zlepšiť prístup. Nie je priestor na náladovosť a podceňovanie  v tejto krátkodobej a náročnej časti súťaže.

Myslíte si, že na základe výkonov aj v hlavnej časti aj v play- out časti, si Gladiátori zaslúžia hrať juniorskú Extraligu?

Na začiatku sezóny sme si stanovili postup z 1. Ligy juniorov do Extraligy juniorov. Podarilo sa nám to a od novembra 2019 sme hrali Extraligu juniorov a svojimi výkonmi, a to aj v prípadoch, keď sme hrali v počte 13 hráčov, sme dokázali konkurovať súperom a  zbierať body. Zachrániť Extraligu juniorov pre budúcu sezónu si zaslúžia tímy, ktoré skončia na postupových miestach. Máme na to, aby sme udržali Extraligu a pevne verím, že to dokážeme.

Na ďalší víkend čakajú Gladiátorov veľmi náročné zápasy proti HK Mládež Michalovce a MHA Martin, ktoré budú veľmi dôležité pre postup do Extraligy. Ako predpokladáte priebeh týchto zápasov?

Slovenský zväz ľadového hokeja kvôli bezpečnostným opatreniam zrušil všetky zápasy do 23.3.2020. Termín dohrávky je neurčitý, takže uvidíme ako sa bude celá situácia vyvíjať. Budeme sa však pripravovať a sme pripravení na postup do Extraligy.